Lubenská šťopička 22. září 2018

Vážení občané,
letos oslaví Lubenská šťopička 10. narozeniny, na které bychom vás rádi pozvali. Už od řijna připravujeme program, jenž si všichni užijeme. Vybírali jsme z minulých ročníků vystoupení, která se vám nejvíce líbila, a samozřejmě jsme přidali i něco nového. Dopolední hudební program zajistí výborní mladí muzikanti ze ZUŠ z Nového Města na Moravě a rozpohybují nás tamější mažoretky. Program začíná v 10.00 hod. u Pálenice v Lubné. S obědem si hlavu nedělejte, na Skalce je vše připraveno, stačí jen usednout...

Ve 14 hodin začíná program na sále Skalky. Letošní kapelou bude Vysočinka, veselá kapela, která roztančí i „Já rozhodně netančím“. Nebude ale hrát sama! Naším prvním dárkem pro návštěvníky je vystoupení nestora české dechovky – pana Josefa Zímy! A dárek si zaslouží i děti – a to v podobě prvního českého bublináře Václava Strassera. Kdo se vejde do bubliny a kdo už je moc velký? To vše si budou moci děti vyzkoušet v dílničce, která bude následovat hned po tomto vystoupení na sále. A protože dárky a děti k sobě neodmyslitelně patří, máme pro ně ještě dva „měkouše“, ale nebudou to ani ponožky nebo pyžamka. A budou hodně veliké!

Milovníky ladných pohybů určitě potěší nové vystoupení Ladiesof Sebrcity, tanečnic ze Sebranic, jejichž vystoupení sklidilo před dvěma lety bouřlivé ovace. A pro všechny, co se rádi baví, vystoupí skupina Echonaut, dříve známá jako Dědovy blechy. Čtyřčlenná kapela z Vysokého Mýta zahraje garage-pop a vy můžete pařit nebo jen poslouchat. Následovat bude afterparty s videoprojekcí a překvapením, ale víc už prozrazovat nebudu, nechme si nějak dárek ještě zabalený.
Samozřejmostí je výborná teplá kuchyně a chuťovky z grilu. A když jsme u jídla, zůstaňme chvilku i u pití – i letos se bude koštovat. Vybírat si budete ze vzorků rozmanitých pálenek a likérů, které ohodnotí proškolená komise. A chcete-li vědět, jak by obstála ta vaše nejlepší (myslím slivovice, třešňovice apod.), neváhejte a odevzdejte vzorek destilátu o obsahu 0,5l s popisem (adresa soutěžícího, rok pálení, druh ovoce, obsah alkoholu v %) na adresu Pálenice (Lubná 106, 56963 Lubná) nebo předejte osobně po dohodě s panem M. Flídrem (608 835 961) do 31. 8. 2018. Pokud vyhrajete, získáte finanční hotovost 5000 Kč, takže si budete moci s tou svojí (myslím partnerku) dopřát třeba romantickou večeři.
Přijďte si rozbalit i ten Váš dárek a pobavte se na Šťopičce! Za spolek Lubenská šťopička Mgr. Eva Šímová

autor: Obec Lubná | 03.07.2018  |  Komentářů: 0  |  Přečteno: 3571x