Modernizace učeben na 2. stupni ZŠ

Zastupitelé obce Lubná již na prosincovém zasedání rozhodli o zřízení jazykové učebny v ZŠ Lubná v učebně hudební výchovy. S úklidem učebny se začalo v měsíci únoru 2017, kdy školnice paní L. Jánová s žáky a zaměstnanci obce vyklidili lavice, stoly a skříně a připravili učebnu k její přestavbě.

Firma IZOS Lubná s.r.o. zhotovila dělící příčku u počítačové učebny, firma Flach Litomyšl zajistila vodoinstalační práce, pan J. Kyselý se svými spolupracovníky provedli zednické práce v učebně, pan M. Hájek z Janova se svým kolegou 6 provedli výmalbu jazykové učebny, pan K. Kovář a Z. Pícha osadili nová LED stropní tělesa na základě osvětlovací studie firmy LEDSVÍTÍ z České Lípy, firma M. Ždára z H. Újezda opravila obložení stěn a instalaci nových dveří od firmy D. Sychra, Česká Rybná. O koordinaci prací se starala ředitelka školy Mgr. J. Kučerová se školnicí paní L. Jánovou. Po dokončení stavebních prací provedla paní L. Jánová konečný úklid celé učebny před finální montáží digitální jazykové učebny pro 24 žáků od firmy PZK, Krnov.

Zhotovitel: PZK, Krnov; IZOS Lubná s.r.o; M. Ždára

Náklady: 500 000 Kč

Z důvodu havarijního stavu učebny 6. třídy v základní škole v Lubné, kde byla vzdutá podlaha, vlhké stěny a vlhké prostředí, které nebylo vhodné pro výuku žáků (hrozilo uzavření učebny), rada obce rozhodla o její celkové rekonstrukci. Ve třídě došlo k demontáži vlhkých parket včetně dřevěného obložení, vybourání betonové podlahy, oškrábání původních maleb, provedení nové hydroizolace, betonu, obkladů, elektroinstalace, montáž i nových akumulačních kamen a osvětlení třídy, včetně položení nového PVC lina. Opravu provedla firma PROFISTAV Litomyšl, a.s., se sídlem ve V. Mýtě, a pan Z. Pícha v rekordním čase během necelých dvou měsíců. 

Zhotovitel: PROFISTAV Litomyšl, a.s. (2020)

Náklady: 380 000 Kč

Koncem srpna 2022 předala firma PROFISTAV Litomyšl opravenou třídu ve druhém podlaží (současná 9. třída) do užívání vedení základní školy. Jednalo se o celkovou rekonstrukci třídy: demontáž dřevěných parket a obložení, oškrábání původních maleb, přeštukování stěn a stropu, zhotovení nového záklopu podlahy, položení nového PVC lina, soklových lišt a parapetů u stávajících oken, zhotovení nových obkladů včetně baterie a umyvadla. Dále byly zhotoveny nové rozvody elektroinstalace, včetně svítidel a akumulačních kamen. Před vstupem do základní školy byla položena nová zámková dlažba včetně zahradních obrub. 

Zhotovitel: PROFISTAV Litomyšl, a.s. (2022)

Náklady: 605 000 Kč

Během letních prázdnin roku 2023 provedla firma PROFISTAV Litomyšl, a.s., rekonstrukci třídy v přízemí školy (současná 9. třída) a koncem měsíce srpna ji předala vedení základní školy do užívání. Demontáž dřevěných parket a zednické práce Jednalo se o celkovou opravu třídy: demontáž dřevěných parket včetně odstranění asfaltového podkladu a obložení stěn. Oškrábání původních maleb, přeštukování omítek ve třídě, položení nového PVC lina, soklových lišt a parapetů u stávajících oken, zhotovení nových obkladů včetně baterie a umyvadla, dále byly realizovány nové rozvody elektroinstalace, včetně svítidel a akumulačních kamen. Současně bylo opraveno vnitřní schodiště do prvního podlaží základní školy.  

Zhotovitel: PROFISTAV Litomyšl, a.s. (2023)

Náklady: 590 000 Kč 

05.03.2024  |  Komentářů: 0  |  Přečteno: 41x


Fotografie ke článku: