Vánoční výstava

Vánoční prodejní výstava má v Lubné více jak dvacetiletou tradici. Pořádá se vždy na začátku prosince na sále na Skalce. Pořadatelem je obec Lubná, členové kulturní komise a zastupitelé obce. Vánočně vyzdobenému sálu vévodí velký strom, darovaný některou rodinou z Lubné.

Opravdu velký zájem je mezi prodejci z Lubné a širokého okolí. Schází se jich okolo čtyřiceti. Podle zpětných vazeb, které od nich máme, jsou s prodejem vždy spokojeni. Líbí se jim poklidná sousedská atmosféra, doprovodný program a přístup pořadatelů.

Pro návštěvníky je připraveno bohaté občerstvení - domácí vánoční cukroví, vánočka, svařák, medovina, teplá kuchyně, míchané nápoje a jiné dobroty.

Doprovodný program je každoročně obměňován. Zde malý výčet vystupujících z minulých let:

Sbor Lubenika při Základní škole Lubná-Sebranice, Mateřská škola Lubná, Lubeňáček, Sbor paní a dívek Litomyšl, Sbor Dalibor, ZUŠ Litomyšl, ZUŠ Vysoké Mýto, Xilt, Parkoviště pro velbloudy, Věneband Litomyšl, Kapesní kapela Kapka, Plavci, Mirka a Matúš Trávníčkovi - sólisté Bratislavské filharmonie, Cimbálová muzika Brno, Cimbálová muzika Cyril Vysoké Pole, CIMBALL HELLBAND a další.

25.02.2024  |  Komentářů: 0  |  Přečteno: 46x


Fotografie ke článku: